logo

Fibromassage:

Fibromyalgie betekent pijn in bindweefsel en spieren en wordt ook wel weke-delen-reuma genoemd.
Bij fibromyalgie komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. De klachten kunnen erg op en neer gaan en zijn niet altijd even ernstig.
Ook slapen mensen die aan Fibromyalgie lijden vaak slechter waardoor de herstelfase van het lichaam niet of nauwelijks wordt benut. Gevolg: vermoeidheid, pijn, meer klachten.

Fibromassage bestaat uit 2 onderdelen:
* Bestrijding van pijn en
* Ontspanning om beter in slaap te kunnen vallen.

De fibromassage die gericht aan het werk gaat met de pijn, helpt je jouw spieren te ontspannen waardoor de klachten kunnen verminderen. Langere tijd liggen kan pijnlijk zijn, daarom overleggen we samen wat er mogelijk is voor jou. Daarnaast kijken we waar je op dat moment de meeste klachten ervaart en masseer ik je met warme olie en onder andere zachte strijkingen. Deze vorm van massage is een actieve vorm, waarbij ik je vraag om af en toe spieren aan te spannen op 20% van je kracht, waarna de ontspanning groter zal zijn.

De fibromassage gericht op ontspanning om beter in slaap te kunnen vallen kan het beste zo laat mogelijk gegeven worden, zodat je, na de massage, zo snel mogelijk naar bed gaat en kunt slapen. Deze massage bestaat voornamelijk uit telkens terugkerende strijkingen met warme olie, waardoor je in een ontspannen staat komt. De duur van de massage gaat in overleg, omdat jij bepaalt hoe lang je kunt blijven liggen.

Kosten voor Fibromassage:
30 minuten       € 30,00
60 minuten       € 60,00

 

 

Terug naar Massage