logo

Dornmethode:

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in onze huidige maatschappij. Wij mensen zitten steeds meer, achter de computer, op het werk of in de auto. Ook hebben we meer stress dan we aankunnen. Met de Dornmethode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, effectief worden verminderd of zelfs opgelost.

De Dornmethode is een zachte wervel-en gewrichtsbehandeling. Ze kan ingezet worden bij klachten en ongemakken die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.
Deze methode is, mits vakkundig toegepast, ongevaarlijk en kent geen negatieve bijwerkingen. Voor het toepassen van deze methode worden geen medicijnen, injecties of gereedschappen gebruikt, alleen onze handen.

Bij de Dornmethode wordt als eerste gekeken naar het verschil in beenlengte.
Slechts bij een beperkt aantal mensen is er een beenlengteverschil al bij de geboorte aanwezig of ontstaan door een operatie.  Bij de meeste mensen ontstaat dit verschil in beenlengte door andere oorzaken zoals een val, zich vertillen of het vele zitten. Het  verschil kan variëren tot wel  4 centimeter en  wordt meestal veroorzaakt door ruimte tussen de gewrichtsonderdelen van met name de heup, maar ook de knie en de enkel doen hierin mee. Door dit lengteverschil ontstaat spanning in andere delen van het lichaam.
Want als de pilaren (de benen) onder een gebouw van verschillende lengte zijn, zakt het gebouw op enig moment steeds meer scheef.

Om dit verschil in beenlengte te corrigeren zetten we géén verhoging onder het kortere been maar gaan we het langere been korter maken door de ruimte in het heup, knie en enkelgewricht te verkleinen. Bovendien word je aangeleerd hoe je dit voortaan op een simpele manier ook zelf kunt onderhouden.

Als door het oplossen van het beenlengteverschil de basis weer in orde is, gaan we verder met het bekken en de wervelkolom. Na controle op eventuele scheefstand wordt op zachte maar doeltreffende manier een correctie toegepast. Hierbij beweeg je een been of arm (afhankelijk van de hoogte waarop een correctie nodig is) en zet de therapeut met de duimen op een voorzichtige manier de heup of de wervels weer op zijn plaats. Door het gelijktijdig bewegen van het lichaamsdeel, worden de spieren als het ware afgeleid waardoor het terugbrengen van wervels en gewrichten naar hun ideale situatie op een zachte wijze kan plaatsvinden. Na de wervelkolom inclusief de nekwervels komen ook de gewrichten in schouder, elleboog, pols en vingers aan de beurt.

Aansluitend aan de Dornbehandeling  wordt de rug gemasseerd met de Breussmassage.
Indien er veel pijn is, kan deze ontspannende massage ook plaatsvinden voorafgaand aan de Dornbehandeling.

Na de behandeling:

Probeer na de behandeling 2 tot 3 dagen inspanningen te vermijden. Er kan spierpijn optreden op plaatsen waar een correctie heeft plaatsgevonden. Dat komt omdat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt.
Drink de eerste paar dagen na de behandeling zeker veel water en kruidenthee, dit helpt om de gifstoffen af te voeren die zijn vrijgekomen!

De behandeltijd is over het algemeen kort. Vaak geeft de eerste behandeling al een gunstig resultaat. Maar anders moeten na drie tot vijf behandelingen de klachten afnemen of zelfs volledig verdwijnen.

De eerste behandeling duurt ongeveer één  tot anderhalf uur, inclusief een intakegesprek. Kosten hiervoor zijn €75,00.
Eventuele vervolgafspraken van maximaal een uur zijn € 60,00 per keer.

Breussmassage:

De Breussmassage is een ontspannende rugmassage met een diepe energetische doorwerking. De massage wordt uitgevoerd met Sint Janskruidolie. Deze olie helpt de tussenwervelschijven te regenereren. De tussenwervelschijf bestaat uit kraakbeen en zit tussen de wervels in, zodat deze elkaar niet raken. De zachte Breussmassage van de wervelkolom gaat er van uit dat er weliswaar wel gedegenereerde tussenwervelschijven kunnen  bestaan, maar dat deze tot op hoge leeftijd gestimuleerd kunnen worden waardoor ze regenereren. De massage mag niet pijnlijk zijn, en is zelfs bij osteoporose mogelijk. De olie verwarmt de huid en dringt diep door.

Het is ook mogelijk om deze massage in te zetten zonder de Dornmethode.
De behandeling met alleen Breussmassage duurt ca. 30 minuten en kost € 30,00 per keer.

Behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars, zie:
www.batc.nl/zorgverzekeraars2015.pdf

Terug naar Massage